Adrian, nie zmieniaj wygłuszenia
w tym styropianie jest gruba rzeźba, poza tym kruszy się
ja zmieniałem właśnie ze styropiany na filcową
A ja zamiast w filcu wyrżłem nożem do tapet otwór w osłonie plastikowej nieco na prawo od strony schowka kierowcy. Dzięki temu wiazka podświetlenia wchodzi blisko gniazda OBD i w ten sam element plastikowy co OBD. Ukierunkowanie światła jest OK.
Lampki dają dyskretne i nie natrętne światło nawet podczas jazdy. Wygląda na to, że w każdej z nich siedzi jedna dioda LED. Regulacja jasności z MAXI 20-100% co 5%.
Gdzieś czytałem, że przy ori rozwiązaniu w dzień podświetlenie nóg podczas otwierania drzwi się nie powinno załączyć. U mnie pali się niezależnie od pory dnia (wygasa dopiero po kilku minutach przy otwartych drzwiach). A przy jakiś pracach, sprzątaniu, zamykaniu, otwieraniu drzwi itp to trochę irytujące. Tak ma być czy da się to ogarnąć ?
Wojtenio, dzięki za info ..trochę bez sensu takie działanie, szkoda, że nie współpracuje to z czujnikiem zmierzchu jak w przypadku świateł dziennych/mijania
Enriquez, na 2 stronie są nawet screeny zrobione z vcds więc się da, tylko nie u mnie.
Witam kolegów, mam pytanko i problem jak u kolegi Adriana. Lampki po kodowaniu czyli bajt 12 bit 5, bajt 20 bit 0, bajt 25 bit 3.
Lampki świecą (mam zwykłe ledy - nie canbus) przy otwarciu drzwi i z taką samą jasnością po włączeniu zapłonu (przy włączonych światłach mijania).
W adaptacjach jest możliwość regulacji natężenia przy otwarciu drzwi natomiast po terminalu 58d (po zapłonie) pokazuje błąd, co z tym jest nie tak?
Dodam jeszcze że nie mam maxi dota.
Kubala
------------------------------------
było 139 KM i 310 Nm
jest 105 KM i 240 Nm (i jest dobrze)
Spędziłem dwie godziny pod kierownicą i bez rezultatu . Sprawdziłem podpięcie masy, odpinałem wtyczkę w Bordnetzie, odpinałem aku i nic ...co się mogło stać , bo mi pomysły się skończyły ?
Odpiąłem pin z bordnetza, masę i wszystkie lampki.
VCDS wykazał błąd :
00061 - Footwell Lights
010 - Open or Short to Plus
Freeze Frame:
Fault Status: 01101010
Fault Priority: 5
Fault Frequency: 1
Reset counter: 252
Następnie wpiąłem z powrotem wpiąłem pin do bordnetza i przy próbie podpięcia masy poleciały iskry ....
W którejś lampce jest zwarcie i tyle, posprawdzaj wszystkie.
W lampce to na pewno nie, tak jak pisałem miałem je wszystkie poodpinane podczas tej operacji ...wątpię by to problem leżał w przewodach czy samych wtyczkach do lampek.
Wszystko bardzo dobrze było zabezpieczone taśmą parcianą, newralgiczne punkty pod siedzeniami dodatkowo elastyczna peszla ...
Jedyne co mi przychodzi do głowy co nie powinno mieć wpływu (na 99%) to to, że ostatnio podpinałem TMPS a bardziej szczegółowo to jego ostatni element, tj przeciągnięcie przewodu z kabiny do silnika, wpięcie w ABS i kodowanie. TMPS działa poprawnie.
Chyba zostaje mi sprawdzenie miernikiem całej instalacji ..jak to nie to, zostanie chyba winny tylko bordnetz
Iron79
* odepnij wtyczki od wszystkich lampek
* odepnij przewód zasilający od bordnetza
* sprawdź omomierzem przejście między masą, a tym przewodem zasilającym
Iron79
* odepnij wtyczki od wszystkich lampek
* odepnij przewód zasilający od bordnetza
* sprawdź omomierzem przejście między masą, a tym przewodem zasilającym
Ok Krzynol będę szukał problemu we wtyczkach (przewodach), wczoraj zrobiłem tak jak piszesz tj, odpięty plus, odpięta masa, odpięte wszystkie lampki i miernikiem sprawdziłem ciągłość obwodu (pomiędzy masą i plusem) i miernik sygnalizował i wskazywał, że jest :? ..... a być nie może przecież. Albo zwarcie robią piny w którejś z wtyczek, albo któryś przewód jest ostro przycięty. Dobrze rozumuję ?
Winowajca (czyli ja :P) problemu się znalazł, ok tydzień wcześniej montowałem GSMIII i tak niefortunnie przykręcałem prawą osłonę konsoli środkowej, że jedyną śrubką :shock: (tą w okolicy nóg pasażera) trafiłem w przewód. Wizualnie z zewnątrz nie wyglądał źle, ale po zdjęciu taśmy parcianej była miazga. Dzięki za wskazówki chłopaki.
panowie, pytanko,
po zamontowaniu oświetlenia nóg powinienem mieć możliwość regulacji natężenia światła z pozycji maxidota ale kurcze nie mam takiej funkcji...
oświetlenie oczywiście działa jak należy,
czy powinienem coś jeszcze zakodować?
maxidot w wersji S czyli z PL menu,
panowie, pytanko,
po zamontowaniu oświetlenia nóg powinienem mieć możliwość regulacji natężenia światła z pozycji maxidota ale kurcze nie mam takiej funkcji...
oświetlenie oczywiście działa jak należy,
czy powinienem coś jeszcze zakodować?
maxidot w wersji S czyli z PL menu,
O ile dobrze kojarzę, powinieneś włączyć tą opcję VCDS'em. Wtedy pojawi Ci się dodatkowa opcja w MaxiDocie, gdzie będziesz mógł sobie regulować moc podświetlenia itd..
O2 FL 2.0 TDI ==>> http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=71836 Maciej
Kierownice MF, tempomaty, MFA w grupie VAG Skoda, VW, Seat, Audi. Montaż, kodowanie sterowników, sterowniki, wiązki i inne..
dokładnie, w jednym z bitów włącza się żeby w ogóle footwelle świeciły natomiast w innym bicie zaznaczamy żeby pojawiła się możliwość regulacji natężenia oświetlenia podczas jazdy z pozycji maxidota...
niestety przy zamontowanych ledach ( od tomnika) nawet przy najmniejszym natężeniu światła jest zbyt jasno :lol:
Poza tym, z tego, co wyczytalem w sieci, ambilight przy uzyciu oswietlenia nog w przypadku CECM O2 dziala wylacznie jedynie w wersji AL. CECM AJ, mimo ze ta opcje w konfiguracji posiada, przez blad oprogramowania nie obsluguje tej funkcji poprawnie.
Pozdrawiam, Robreg.
----
furmanka.blogspot.com fan ;-)
Komentarz